vineri, 8 iunie 2012

Pulpe de curcan cu cartofi noi

O reteta culinara care imbina aromele de usturoi verde, lamaie si ulei de masline, cu  carnea frageda de curcan si cartofii noi!M-am gandit ca inca sunt buni cartofii noi si, cum nu prea avem timp sa stam prin bucatarie, aceasta reteta este tocmai buna  pentru ca se prepara repede.Cel mai mult dureaza perioada de copt, dar in acest timp ne putem ocupa de cu totul altceva!
Deci, 2 pulpe de curcan bine spalate se pun intr-o tava, se stropesc cu ulei de masline si se dau 10-15 minute in cuptorul bine infierbantat, intorcandu-se de 2 ori, pentru a prinde o usoara crusta.
Tocati marunt usturoi verde( 2-3 fire), puneti-l in mojar impreuna cu 8-10 linguri de ulei de masline si zeama de la o lamaie.Amestecati.

Ungeti pulpele din cuptor cu acest amestec

si acoperiti cu hartie de copt.Lasati la cuptor 45 de minute.

Intre timp curatati cartofii si mai pregatiti cateva fire de usturoi verde.Adaugati catofii si mai lasati 45-50 de minute, de data aceasta fara sa acoperiti.

Mai intoarceti bucatile de carne, pentru a prinde culoare.Gata!
Presarati usturoiul pregatit.


Cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu